Rembrandtreis

Op vrijdag 27 december was het tijd voor de jaarlijkse Rembrandtreis: een gezellig dagje naar een stad met Gomarianen! Na een paar dagen bij de familie is het immers fijn elkaar weer te zien. Dit jaar bracht de trein ons naar niets minder dan het idyllische Dordrecht!
Aan het begin van de middag verzamelden we ons voor een lunch en natuurlijk een bakje koffie. Daarna ging een stadswandeling van start die ons langs alle highlights bracht: schattige straatjes, grote pleinen, en de brede haven. Dordrecht blijkt een grote speler in de wijnhandel te zijn geweest, wat leuke referenties door de hele stad heen heeft opgeleverd. Zo zijn er nog veel meer kleine fun facts waar we door de gids (van de organiserende commissie) op gewezen worden, zoals grappige details op gebouwen en bekende personen die de stad hebben bezocht.

Na dus even lekker cultureel te hebben gedaan, bezoekt een diehard deel van de groep nog een museum en verdwijnt de rest in een speciaalbiercafé om lekker op te warmen. Er liggen allerlei spelletjes op tafel, dus onder het genot van drankjes wordt fanatiek 30 Seconds gespeeld. ‘s Avonds dineren we in een gezellig restaurant waar we uiteraard de langste (en meest aanwezige) tafel vormen. Een deel van de groep sluit de dag nog af in een oud kroegje, waar studenten een zeldzame verschijning lijken te zijn, om zich uiteindelijk naar de laatste trein terug naar Leiden te haasten.