Kennismakingstijd

Om lid te worden van de VGSL zul je het novitiaat moeten doorlopen. Het novitiaat is een intensieve kennismakingsperiode met een ontgroenend karakter waarbij je jouw jaargroep en de vereniging leert kennen. Het novitiaat is in Leiden en daarna gaan we met de hele vereniging op kamp. We kiezen ervoor om een novitiaat te organiseren, omdat dit je in korte tijd vertrouwd maakt met onze vereniging en je eigen jaargroep. Op deze manier kun je snel je plek binnen onze vereniging vinden.


Tijdens ons novitiaat zijn er regels opgesteld over de manier waarop de novitiaatscommissie en de leden met de toekomstige leden omgaan en dit wordt elk jaar geëvalueerd. We houden ons ook aan het ‘convenant kennismakingstijd’. Daarin staan afspraken over de kennismakingstijd van Leidse studentenverenigingen, welke zijn gemaakt tussen deze Leidse studentenverenigingen, de Universiteit Leiden, Hogeschool Leiden en de gemeente.


Verder zal er tijdens het novitiaat voortdurend gekeken worden hoe het met ieder toekomstig lid gaat, hiervoor zijn er ook twee vertrouwenspersonen die je bij de start van het novitiaat leert kennen.


Dit jaar duurt deze periode van 20 t/m 30 augustus. Het is belangrijk dat je deze tien dagen aanwezig bent. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een mail naar abactis@vgsl.nl