FAQ

Waar kan ik terecht met mijn vragen over de VGSL ‘Franciscus Gomarus’?


Voor vragen of meer informatie over de VGSL ‘Franciscus Gomarus’ kun je mailen naar promotie@vgsl.nl, een appje sturen naar 06-24663615 of een DM sturen naar onze instagram @vgsleiden. Voor algemene vragen over lid worden bij de VGSL ‘Franciscus Gomarus’ kun je ook hieronder terecht!


Hoe kan ik lid worden van de VGSL ‘Franciscus Gomarus’?


Via dit formulier kun je je aanmelden! Om lid te worden van Gomarus moet je onze KMT (KennisMakingsTijd), het novitiaat, doorlopen. Voor de eerste vragen m.b.t. het novitiaat kun je hieronder terecht.


Waarom zou ik lid worden van Gomarus?


Op Gomarus organiseren we tal van activiteiten die betrekking hebben op onze pijlers: christelijk, academisch en ontspannend. Door middel van al deze activiteiten vormen we een hechte studentenvereniging. Hierdoor kun je wanneer je gaat studeren aan de Hogeschool of de Universiteit in Leiden of Den Haag gemakkelijk je plek vinden. Als je graag meer wilt halen uit je studententijd, een bredere blik ontwikkelen dan alleen je eigen vakgebied, diepe vriendschappen op wilt bouwen, en verdieping van je geloof zoekt, kun je geen betere keus maken dat je aansluiten bij Gomarus.


Wat is de KMT?

 De KMT, bij ons het novitiaat, is de introductieperiode van Gomarus. Tijdens deze periode maak je kennis met de activiteiten en de structuur van Gomarus en maak je kennis met je jaargroep. Onze KMT zal dit jaar plaatsvinden van dinsdag 22 augustus tot en met vrijdag 1 september onder voorbehoud.


Gaat de KMT dit jaar wel door?


De KMT gaat vooralsnog door zoals gepland. We hebben nauw contact met de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (die namens alle Leidse verenigingen in contact staat met de onderwijsinstellingen en de gemeente). In het geval dat er weer ontwikkelingen rondom het corona virus optreden, zullen we onze planning daarop aanpassen.


Wat gebeurt er als de KMT niet door kan gaan?


Momenteel zijn we druk bezig met het opstellen van een plan voor een alternatieve introductieperiode. Hierbij wordt rekening gehouden met alle mogelijke scenario’s. We doen ons best je zo veel mogelijk op de hoogte te houden van de veranderingen via de website en onze sociale media.


Hoe kan ik op de hoogte worden gehouden van de veranderingen van het novitiaat?


Je kan op de hoogte blijven van veranderingen door een mailtje te sturen naar abactis@vgsl.nl. Daarnaast zullen wij ons best doen onze website zo veel mogelijk te updaten bij eventuele veranderingen. 

Kan ik als ik lid word bij Gomarus direct een kamer krijgen? 

Helaas is het in Leiden op dit moment erg lastig om een kamer te krijgen, zo ook op onze verenigingshuizen. Wel proberen we rekening te houden met mensen die lid willen worden en ook graag op kamers zouden willen. Als jij dit ook graag wilt kun je een vraag stellen via kom langs, een dm sturen naar onze Instagram pagina of contact opnemen met de promotiecommissie door een mail te sturen naar promotie@vgsl.nl of een appje naar 06-24663615. Wanneer er dan een plekje vrij komt, kunnen we het je laten weten!