Eerstejaars interview

Hallo, stel jezelf even voor! Wie ben je en wat studeer je op het moment?  


Hé, ik ben Nathan en ik zit nu in het eerste jaar van de bachelor geneeskunde.


Je bent nu al meer dan 2 maanden lid van onze vereniging, ben je blij met je keuze om bij VGSL te gaan en waarom wel of niet?


Ik ben zeker blij met de keuze om bij Gomarus te gaan. In een korte periode heb ik heel veel nieuwe mensen leren en veel vriendschappen gesloten waarvan ik nu al weet dat die voor een hele lange periode zijn. Daarnaast zijn de activiteiten op de vereniging een goede afwisseling naast het studeren. Ook kan je altijd bij iedereen terecht om even samen koffie te drinken en bij te praten. Maar naast de gezelligheid is er ook veel ruimte om samen te studeren.


En hoe is het met de studie? Is het voor jou goed te combineren met de vereniging?


In het begin was het even uitvogelen hoe alles precies werkt. Voor mij was Leiden een hele nieuwe stad en het was best wel even zoeken waar alles was. Ook is studeren wel wat anders dan de middelbare school. Maar na een tijdje had ik het wel door hoe alles werkte, daarnaast zitten er bij de VGSL ook geneeskunde studenten die mij tips hebben gegeven. Bijvoorbeeld hoe je goed kan studeren voor een tentamen en welke materialen je wel en niet nodig hebt voor de studie.
De activiteiten van de vereniging zijn prima te combineren met de colleges, maar iedereen begrijpt het ook als je er een keer niet bent omdat je bijvoorbeeld de volgende dag een tentamen hebt. Iedereen is natuurlijk zelf ook student.


Wat vond je tot nu toe de leukste activiteit van de vereniging?


Dat is een lastige, maar het leukst was denk ik het allereerste weekend dat we met de hele vereniging weg gingen. Op dit weekend werden we als eerstejaars ook lid, daarnaast was het een heel weekend vol plezier en gezelligheid vlak voor het begin van het collegejaar. Hier heb ik ook de meeste leden goed leren kennen.


Zou je nog wat mee willen geven aan mensen die geïnteresseerd zijn om lid te worden van onze vereniging?


Kom een keer kijken bij een open activiteit of kom eens langs tijdens de EL CID! Dit heb ik ook gedaan en dat heeft me ook overtuigd. Je ziet dan meteen de hechte groep die deze vereniging is en dat is heel leuk om te zien.