Corona & info

Waar kan ik terecht met mijn vragen over de VGSL ‘Franciscus Gomarus’?


Voor vragen of meer informatie over de VGSL ‘Franciscus Gomarus’ kun je mailen naar promotie@vgsl.nl, een appje sturen naar 06-22537422 of een DM sturen naar onze instagram @vgsleiden Voor vragen over lid worden bij de VGSL ‘Franciscus Gomarus’ in tijden van corona kun je hieronder terecht.


Hoe kan ik lid worden van de VGSL ‘Franciscus Gomarus’?


Via dit formulier kun je je aanmelden! Om lid te worden van Gomarus moet je onze KMT (KennisMakingsTijd), het novitiaat, doorlopen. Dit zal er door de coronamaatregelen wat anders uitzien dan normaal. We proberen hier zo snel mogelijk meer duidelijkheid over te krijgen. Voor de eerste vragen m.b.t. het novitiaat kun je hieronder terecht.


Heeft het wel zin om lid te worden van Gomarus in de coronaperiode?


Ook tijdens de coronacrisis heeft Gomarus een geweldige meerwaarde. Nu de Universiteit en de Hogeschool voor een groot gedeelte na de zomer verder gaan met online lesgeven, kan het moeilijk zijn om contact te maken met medestudenten. Dan biedt een studentenvereniging echt een uitkomst. Ook nu organiseren we tal van activiteiten die betrekking hebben op onze pijlers: christelijk, academisch en ontspannend. Door middel van online activiteiten en borrels of activiteiten op afstand blijven we ondanks de crisis toch betrokken bij elkaar.


Wat is de KMT?


De KMT, bij ons het novitiaat, is de introductieperiode van Gomarus. Tijdens deze periode maak je kennis met de activiteiten en de structuur van Gomarus en maak je kennis met je jaargroep. Door de coronamaatregelen zal deze tijd er anders uitzien dan we gewend zijn, maar de doelen blijven hetzelfde. Onze KMT zal dit jaar plaatsvinden van dinsdag 24 augustus tot en met vrijdag 3 september onder voorbehoud.


Gaat de KMT dit jaar wel door?


De KMT gaat vooralsnog door zoals gepland. We houden de ontwikkeling rondom het virus en de daarbij behorende maatregelen in de gaten en hebben nauw contact met de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (die namens alle Leidse verenigingen in contact staat met de onderwijsinstellingen en de gemeente). Zodra er veranderingen plaatsvinden zullen wij onze planning daar uiteraard op aanpassen.


Wordt er tijdens het novitiaat ook rekening gehouden met de coronamaatregelen?


Tijdens de KMT wordt uiteraard rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM, de veiligheidsregio en de GGD. We houden de ontwikkelingen in de gaten en volgen de adviezen van de PKvV.


Wat gebeurt er als de KMT niet door kan gaan?


Momenteel zijn we druk bezig met het opstellen van een plan voor een alternatieve introductieperiode. Hierbij wordt rekening gehouden met alle mogelijke scenario’s. We doen ons best je zo veel mogelijk op de hoogte te houden van de veranderingen via de website en onze sociale media.


Hoe kan ik op de hoogte worden gehouden van de veranderingen van het novitiaat?


Je kan op de hoogte blijven van veranderingen door een mailtje te sturen naar assessor@vgsl.nl. Daarnaast zullen wij ons best doen onze website zo veel mogelijk te updaten bij eventuele veranderingen.