Vertrouwenspersonen

Gomarus heeft twee vertrouwenspersonen. Momenteel zijn dat amica Van der Steeg en amice Huijser. Bij hen kan men terecht met allerlei vragen. Een gesprek met hen is uiteraard vertrouwelijk.

Else van der Steeg

Hoi! Ik ben Else, 24 jaar en recent afgestudeerd. Ik woon en werk in Den Helder als journalist. Ik heb in Leiden met veel plezier Engels gestudeerd en vol enthousiasme deelgenomen aan het verenigingsleven bij Gomarus. Daarna ben ik voor een master journalistiek naar het verre Groningen verhuisd. In mijn vrije tijd speel ik viool en geniet ik ook enorm van netflixen. Je kunt mij als vertrouwenspersoon over alles benaderen, via telefoon (06-44681234), mail, of postduif. Als je ergens mee zit, twijfelt of gewoon even je ei kwijt moet: weet me te vinden. Alles wat je met me bespreekt is vertrouwelijk, ook Timon en ik bespreken niets onderling. Mocht je naar aanleiding van dit berichtje nog vragen hebben of gewoon even hoi willen zeggen dan kun je me ook appen of bellen!

Timon Huijser

Ook ik ben dit jaar vertrouwenspersoon van de vereniging, samen met Else. Het idee is dat als je ergens mee zit, je mij kan bereiken om het er laagdrempelig maar wel vertrouwelijk over te hebben. Mijn telefoonnummer is 06-38915048, en mijn emailadres is timonhuijser@gmail.com. Als je twijfelt, gewoon appen!Externe Contacten

Daarnaast hebben we ook mensen die buiten de vereniging staan waarmee men contact op kan nemen. Dit jaar zijn dat Frank van der Meulen en Leonie Bos-Harwig. Ook gesprekken met hen zijn vertrouwelijk.

Frank van der Meulen
Admiraal de Ruytersingel 56, Voorschoten
M: 06-51591966
E:  frank.vandermeulen@hetnet.nl

Ik ben sinds 2017 vertrouwenspersoon voor het bestuur en de leden van Gomarus. Eerst was dit samen met Chris Sol, sinds 2021 samen met Leonie Harwig-Bos. Ik ben getrouwd met Ida Houwen. We hebben 3 dochters en 6 kleinkinderen. Een van onze dochters studeerde in Leiden en was daar (bestuurs)lid van Gomarus.

Ik heb in Utrecht Biologie gestudeerd van 1966-1972 (ook een tijd lid geweest van de VGSU). Na mijn promotie heb ik mij vooral beziggehouden met kustonderzoek, het geven van onderwijs aan universiteiten en het opstellen van adviezen voor beheerders van de kust, in binnen- en buitenland. Het werken met mensen met verschillende opvattingen en culturen heeft me altijd erg geboeid. Nu ben ik met pensioen, maar nog wel wat met kustwerk bezig. Verder ben ik actief in de Herengrachtkerk en in het bestuur van de Stichting Present, Leiden.

Mijn taak is om als “externe partij” het bestuur en de leden van Gomarus bij te staan met raad en daad. Denk aan coaching van het bestuur, begeleiding geestelijke verdieping en aanspreekpunt zijn voor individuele leden. Er zijn vaste momenten waarop we met het bestuur bij elkaar komen om te horen hoe het gaat. Wat zijn de verwachtingen, hoe gaat het in de praktijk? Maar daarnaast zijn er ook de incidentele momenten, zoals bij lezingen, borrels of in speciale moeilijke gevallen. Ik wil graag dicht bij de vereniging staan en de drempel voor contact zo laag mogelijk maken. Zo hoop ik er voor Gomarus te kunnen zijn!

Leonie Bos-Harwig

Beukenrode 26 Leiden

M: 06-34976816

E: leonieharwig@gmail.com

Mijn naam is Leonie en ik ben sinds 2021 vertrouwenspersoon of ‘externe partij’ voor Gomarus. In 2011 werd ik lid van Gomarus (Infinitus!) en in 2015 studeerde ik af als Forensisch Criminoloog. Momenteel werk ik als Regisseur Jeugd bij de Gemeente Leiden en bemoei ik met jeugd in Leiden waar professionals zorgen over hebben (bv. verzuim, criminaliteit, psychische problematiek). Op Gomarus ontmoette ik Jonathan met wie ik inmiddels alweer een aantal jaren getrouwd ben. Samen wonen we al een hele tijd in of rondom Leiden en zijn we nog nauw verbonden met de stad, de Herengrachtkerk maar ook met bevriende reünisten die nog in Leiden zijn blijven wonen. 

Frank en ik zijn vertrouwenspersonen voor het bestuur en voor leden. We staan graag voor jullie klaar en denken graag mee als er dingen zijn waar jullie met elkaar of individueel tegenaan lopen. Mail, app of bel vooral als je ons wilt spreken!