7mei weekend Franciscus Gomarus

Afgelopen 5 mei vertrokken we één voor één of groep voor groep richting het oh zo ruraal maar rustige Zwolle, om vanaf daar een doortocht te maken naar Dalfsen voor het oprichtingsweekend van de vereniging. Het 7mei was weer officieel begonnen.

 

Vanaf de aankomst ging het echt beginnen. Bedden werden verdeeld, trampolines werden besprongen en na een kort maar prachtig stukje voetbal spektakel werd er gezamenlijk ‘in overvloed’ gegeten.

 

Na het eten snel jasje dasje, en de ALV kon ook van start gaan. Kort na de start van de ALV werden we onderwezen door ons zeer gewaardeerde reünist amice Bos die een interessante lezing gaf over Het ontstaan van de universiteit, hierbij kwamen leuke anekdotes naar voren over onderandere het studentenleven ten tijde van de Middeleeuwen. Hierop volgde het epische feest met als thema: Gomarus aus Tirol. Met als speciale gasten Wannabe Marcelino wunderlich en een rare doch vermakelijke alpenjongenmönn, dit alles liep uit op de langst gespeelde voetbal/rugby wedstrijd ooit, en een geweldig feest!

 

De volgende dag stond iedereen naar zijn of haar goeddunkt op om een naar ieder zijn of haar christelijke tijd samen te ontbijten/lunchen en lekker in 25 graden bij te bruinen en uiteindelijk te gaan barbecueën. ‘s Avonds weer door met de ALV waar het onder andere tijd was voor onze eerstejaars om de vereniging te informeren en te vermaken. Na de ALV volgde een subtiele borrel die voor sommige eindigde in het uchtendgleuren.

 

Op de zondag gingen een aantal Gomarian nog naar de kerk en haalde de rest nog van alles uit de kast zoals een volleybalwedstrijd een zeepbaan en natuurlijk een drankje.

 

Zo kunnen we er weer even tegenaan en kijken we terug op een mooi weekend, we hebben de herinnering van onze oprichting weer eer aan gedaan.